četvrtak, 26. ožujka 2015.

Spun sugar manicure i par savjeta/and a few tips

Pozdrav svima! :)
Danas vam donosim jednu manikuru koja je na mojim noktima već od prošlog tjedna i napravljena je u sklopu MMS zadatka, ali budući da sam već osam dana bolesna i nemam volje ni snage gotovo nizašto tipkam vam o njoj tek danas. Riječ je o spun sugar manikuri.
Inače jako volim isprobavati nove tehnike, ali obično je prvi pokušaj neuspješan. Tako je i ovaj put. Međutim, neuspješni pokušaj je ostao na lijevoj ruci, a ovaj više-manje uspješni koji vidite na fotografijama na desnoj je ruci, što je pomalo ironično s obzirom da sam dešnjak. :) To je i odgovor na pitanje zašto prvi put na blogu imate prilike upoznati moju desnu ruku. Onu katastrofu na lijevoj planirala sam popraviti, ali kada ste bolesni i izlazite jedino u ambulantu brzo izgubite volju za takve stvari. :D Tutorial je također neuspješan. Ali, zato sam vam ispod fotografija pripremila par savjeta kojih sam se držala prilikom ovog drugog pokušaja. Nadam se da će pomoći. Ova tehnika mi se jako svidjela i jedva je čekam ponovo isprobati. Kada bih birala pet najdražih tehnika, mislim da bi spun sugar sigurno našla svoje mjesto među njima. Ja sam izabrala jednu od svojih omiljenih kombinacija, plavu i ružičastu te ljubičastu koja na žalost nije došla do izražaja. S obzirom da volim dodati kristailće gdje god mogu :D, učinila sam to i ovaj put.

Hello everyone! :)
Today I´m showing you one manicure wich I did last week. I´ve made it for the last weekś  MMS task, but I´m felling ill for eight days and I´m really not in the mood for writing, so I´m late. Itś the spun sugar manicure.
I really like trying out new techniques, but I usually fail in the first try. It happened this time, too. 
Left hand is a faliure, right hand is more-less fine ( you can see it on the pictures ), wich is little bit ironic,considering that I am right-handed.This is the first time that my right hand is on the blog.
Since I am under a viroses ,I didn´t feel like doing the manicure on the left hand again.Tutorial is also
unsuccessful.
So I wrote you some advices, wich will help you to do this manicure without any problems.
I like this technique very much, and I am going to make it again soon.
Spun sugar would be the among top five techniques I like most.
I chose these two colours, blue and pink ( one of my favorite combinations ), and violet wich hasn`t
been revealed. Since I like adding nail stones where ever I can, I did it also this time.

Koristila sam/I`ve used
Essence colour & go 128 Letś get lost plavi/blue
Golden rose fantastic color 167 ružičasti/pink
Look by Bipa nail quickie orchid ljubičasti/purple
čačkalica/toothpick






A sada savjeti:
1. Baza mora biti potpuno suha.
2. Za spun sugar efekt, trebate sačekati da se lakovi koje ćete koristiti zgusunu (3-4 kapi laka nanesite na običan papir), zato radije koristite lakove koji su sami po sebi malo gušći.
3. Lakove možete lagano "miješati" čačkalicom kako bi se prije zgusnuli.
4. Ako nećete koristiti prethodnu tehniku, 5-6 minuta trebalo bi biti dovoljno da se lak zgusne (potrebno vrijeme može varirati zavisno o teksturi laka). Lak mora biti toliko gust da možete čačkalicom povući nit duž čitave površine nokta bez da nit pukne.
5. Najbolje je koristiti čačkailcu! Korišenje točkalice (ili bilo čega sa proširenim vrhom) uzrokovat će nakupljanje laka na vrhu i neće se moći lijepo razvući.
6. Prilikom povlačenja niti, nastojte ne doticati površinu nokta čačkalicom. To može uzrokovati nakupine laka koje ne izgledaju lijepo.
7. Najbolje je ne koristiti topcoat. Ako ipak želite, nanesite izrazito tanak sloj. Naravno, sve ovisi o vrsti. Jedino što će sigurno naštetiti je matirajući topcoat koji će sve učiniti kremastijim i spun sugar efekt će nestati.
8. Ako i dalje ne uspjevate, lak vjerojatno nije dovoljno zgusnut. Pustite ga da stoji još dvije- tri minute.
9. Strpljenja, molim! Tehnika nije teška, samo treba malo vježbe i sigurno će nešto "kliknuti"!
Meni su osobno draže rjeđe poredane linije, ali gustoću linija odredite sami!
Ako vam ovi savjeti pomognu, svakako mi pošaljite svoj rezultat na facebook stranicu!

And now, a few tips:
1. The base has to be completely dry.
2. To get a spun sugar effect, your nail polish(es) have to thicken (bring 3-4 drops of polish to the paper), so try to use thicker polish(es) to save your time. 
3. You can slowly "blend" polish with a toothpick, and it will become thicker faster.
4. If you don´t want to use a previous technique, 5-6 minutes of thickening would be enough (it depends on the texture of the polish). Polish has to become enough thick to be able to strech along the nail polish surface.
5. I´m recomending you to use a toothpick! Using a dotting tool (or any other tool with a extended top) will cause collecting polish on the top and it won´t be able to strech nicely. 
6. Try to keep your toothpick away from the nail surface. If you touch the surface with it, you can make an ugly big cluster of nail polish.
7. The topcoat is not necessary. If you really want to use it, apply a thin layer. Of course, it can depend on a type of the topcoat. The only thing that will really destroy your spun sugar manicure is matte topcoat. It will make you manicure creamy and it will destroy a sugar spoon effect. 
8. If you still failed, leave your nail polish 2-3 minutes to get more thicker.
9. Be patient! This is really easy but you just need practice a little bit. Try again! :)
I personally prefer a small number of lines, but- you decide!
If you found this helpful, send me your recreations on my facebook page

I još nešto: ne garantiram uspješan rezultat i ne preuzimam odgovornost za vaše manikure. Savjeti su odraz mog vlastitog iskustva. 
Do sljedećeg tipkanja,
Kata :)

One more thing: I can´t guarantee a succesful result and I don´t take any responsibility for your result. The tips are reflection of my personal experience.
Till next post,
Kata :) 

Broj komentara: 5:

  1. Imaš mrak kombinaciju :D Taj GR je BRIGHT :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako slatka manikurica :). Super kombinacija!

    OdgovoriIzbriši
  3. uuuu, sviđa mi se taj Essence lak...jaaaako :) i manikura je divna :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Ne slazem se da je ovo neuspeo pokusaj. Meni se bas svidja kako ti je ispalo i kombinacija boja koje si koristila.=^.^=

    OdgovoriIzbriši